baby meenemen

  • marinda

    Heeft iemand ervaring met het meenemen van een baby'tje op je scootmobiel? Ben pas zwanger en ik heb geen idee hoe ik dat straks moet gaan doen.

    Ik heb wel eens gezien dat iemand een fietszitje voorop zijn scootmobiel had ipv de mand. Maar dat kan natuurlijk pas als het kind wat groter is.

    groetjes Marinda

  • scootmobielrijdster

    Ik nam mijn dochtertje op de scootmobiel mee in een babybag, ze lag dan in de babybag, die op mijn schoot rustte, vanaf dat ze goed kon zitten(7mndn) heb ik een andere scootmobiel gekregen met een speciaal kinderzitje, waar ze nu nog inzit(bijna 4). De scootmobiel met kinderzitje heb ik aangevraagd bij de wvg toen mijn dochter ongeveer 3 mndn was. Ik vind het een ideale uitkomst, vooral omdat ze met het gezicht naar je toe zit en zo niet de volle wind in het gezicht krijgt en je goed contact met je kind hebt. Je mag me mailen als je nog meer vragen hebt of een foto wil zien van het systeem, die kan ik je dan opsturen als je wil.

    Veel succes met je zwangerschap!!

  • Elly

    Hallo, dit probleem heb ik ook, maar de leverancier van mijn scootmobiel levert geen zitjes meer, omdat zij het te gevaarlijk vinden. Hoe doe jij het? Ben toch erg benieuwd.

  • scootmobielrijdster

    Hoi Elly, wat wil je precies weten? Want ik heb het zitje op mijn scoot al bijna 4 jaar en mijn kind is geen baby meer. je mag me gerust mailen als je vragen hebt.

  • Elly

    Hallo, intussen is mijn kleindochter 6 mnd. en wordt het voor mij erg zwaar, om haar in de draagzak te vervoeren. Ik moet dus langzaam een andere oplossing vinden. Ze begint zich nu ook op te trekken en draait als een tol in de rondte in de box. Ik heb nog een keer gevraagd bij de leverancier, maar zij leveren geen stoeltjes. Ze blijven zeggen, dat het niet veilig is. Misschien kun jij me meer vertellen over jouw stoeltje?

    Ik kon helaas door ziekte niet eerder reageren. Sorry.

  • scootmobielrijdster

    Ik ben bang dat ik je niet verder kan helpen, mijn scoot met kinderzit komt van de gemeente(WVG). Bovendien denk ik dat de gemeente jou niet verder helpt, omdat het om je kleindochter gaat, maar je zou het kunnen proberen, mijn scoot komt van welzorg. Succes!!

  • Elly

    Hallo, in ieder geval bedankt. Bij de gemeente hoef ik niets te vragen, daar krijg ik niets. Bezuiniging noemen ze dat. Ik was aan de beurt voor een nieuwe scootmobiel, maar nu moet alles ineens een half tot driekwart jaar langer mee. Dat doen we dus maar.

  • Marinda

    hier nog even een update van mij.

    Ik heb een aanvraag gedaan bij de WVG om mijn baby straks mee te kunnen nemen op de scootmobiel. Dit is echter afgewezen. Ze zeggen dat er simpelweg geen oplossing voor is. En als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, moet ik mijn kindje maar op bed leggen en gauw even weggaan (is letterlijk zo verteld!!). Oftewel, ik moet gewoon zelf een oplossing zoeken.

    Ik heb inmiddels een BabyBjorn draagzak gekocht en ben ook nog op zoek naar een goed fietskarretje voor achter mijn scootmobiel. Heeft iemand daar ervaring mee?

    Ik kan wel weer een nieuwe aanvraag indienen als mijn kindje straks eenmaal kan zitten, want dan kan er een fietsstoeltje op. Het was een beetje onduidelijk allemaal want een fietszitje zou volgens de WVG een algemeen gebruikelijk artikel zijn en ik weet dus niet óf ik het dan wél toegewezen krijg. Als ik het goed begrepen heb, moet ik zelf een zitje aanschaffen maar kunnen ze het wel moteren?? Ik zal de papieren er nog eens op nalezen!

    Wel heb ik een toewijzing gekregen voor een draagsysteem voor mijn baby voor mijn rolstoel. In eerste instantie werd dit ook afgewezen maar toen hebben ze bij de firma van mijn scootmobiel iets nieuws gezien op een beurs. Dat is een frame wat aan je rolstoel vastgemaakt wordt van onderen. De stang komt dan tussen je benen te zitten en op die stang kun je een maxi cosi (of iets dergelijks) vastzetten. Mijn rolstoel moet dan twee weken naar de fabriek maar ik krijg zolang wel een andere te leen. Ze wilden dit niet té vroeg doen omdat het dan toch alleen nog maar in de weg zit. Ik denk dat het over een maandje of zo erop komt. Ik krijg dan die frame en zitje vergoed door de WVG.

  • Cindy Uitzetter

    Hoi Miranda,

    ik zit in dezelfde positie als jou, muv het feit dat het bij mij om een elektrische rolstoel gaat. Ik zelf heb via de gemeente een draagbeugelsysteem vergoed gekregen van de firma Kubinc. Zij zijn daarin gespecialiseerd. Op het draagbeugelsysteem wordt vervolgens een maxi-cosi of een buggy-zit gemonteerd, afhankelijk van de leeftijd van je kind. Als je er meer informatie over wilt mag je me altijd mailen. Daarnaast weet ik dat er ook 1 type scootmobiel is, die speciaal ontworpen is met kinderzitje en al. Moet je maar eens surfen naar handywijzer.nl en in de zoekterm kinderzitje oid opgeven.

    Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen.

    Groetjes Cindy